JUNGMANN
Kohteeseen rakennettiin korkeatasoisia huoneistohotelleja sekä moderneja asuntoja yhteensä 124. Jokainen huoneisto rakennettiin oman laatan päälle, jonka ansiosta asunnot pysyvät hiljaisina ulkopuolisilta meluilta.
Jungmannin asukkailla ja vierailla on käytössä iso kattoterassi, joka on osittain katettu. Terassilta löytyy niin sauna upealla näköalalla kuin kuntoilutila sekä istuinryhmiä. Jungmannin katutasolle rakennettiin tilat liike- ja päivittäiskaupalle, jotta rakennus voisi tarjota asukkailleen sekä lähialueelleen monipuolisia palveluita kuten ravintoloita, korttelibaarin, leipomokahvilan sekä alueen ensimmäisen Alkon.
Kohteen korjausaste oli jopa 70 %. Vanhasta rakennuksesta säästyivät vain perustukset, ulkoseinät sekä osa kantavista välipohjista. Hankkeessa haluttiin panostaa kestävään kehitykseen niin suunnittelussa kuin rakentamisessakin. Materiaaleissa ja ratkaisuissa haluttiin kotimaisuuden näkyvän sekä tekniikan olevan nykyaikaista.
Rakentamisesta ei tehnyt haastavaa vain se, että kohde oli kulttuurihistoriallisesti arvokas vaan myös ajanjakso, jolloin rakentaminen tapahtui. Tuolloin iski koronapandemia, joka vaikeutti mm. tavarantoimituksia.
Kestävä kehitys näkyy esimerkiksi siinä, että kohteen uudelle vesikatolle asennettiin 290 aurinkopaneelia, joka on Helsingin suurin asuinrakennukseen asennettu aurinkovoimala. Parhaimmillaan voimala tarjoaa jopa 20 % Jungmannissa käytettävästä sähköstä. Rakennuksessa tapahtuva hukkalämpö ja kiinteistön muu tuottama lämpöenergia käytetään hyödyksi mm. rakennuksen lämmityksessä sekä ajanjaksoina, jolloin ei ole tarve lämpöenergia myydään takaisin kaukolämpöverkkoon. Jungmannissa käytetään myös energiaa kierrättävää lämpöpumppujärjestelmää ja kaikki ostettu sähkö on tuotettu päästöttömästi. Koska rakennus sisälsi käyttötarkoitukseltaan useita erilaisia tiloja, jouduttiin ilmanvaihtojärjestelmä hajauttamaan ja niitä tuli yhteensä yli 20 kappaletta.
Jungmanin hankkeelle myönnettiin joulukuussa 2022 LEED Platinum ympäristösertifikaatti pisteillä 89/110, joka on yksi maailman korkeimpia pistetuloksia. Yhdysvaltalainen U.S. Green Building Council ylläpitää LEED ympäristösertifikaattia jonka tarkoituksena on seurata kestävän kehityksen ratkaisuja rakentamisessa. LEED sertifikaatissa ei katsota vain yhtä osa-aluetta kuten vesi tai energia vaan tarkoituksena on tarkastella kokonaiskuvaa kuinka kaikki osa-alueet toimivat rakennuksessa luoden mahdollisimman hyvän kokonaisuuden. LEED sertifikaattia hakevat rakennukset luokitellaan neljään eri luokkaan: Certified, Silver, Gold sekä Platinum. Jungmann sai omassa kategoriassaan Suomen parhaimmat pisteet ja on maailmanlaajuisesti viidennellä sijalla. Jungmann hanke on saavuttanut myös Euroopan ensimmäisen sijan ja maailmanlaajuisesti toisen sijan Building design and construction, New Construction- kategoriassa.