SUUNNITTEILLA | Asunto Oy Vantaan Wuorionheikki

Uusi Pähkinäkortteli
Pähkinänsärkijä 2-6, 01710 Vantaa

Pähkinärinteen uusi Pähkinäkortteli tarjoaa huolella suunniteltuja asuntoja aivan Pähkinärinteen ytimessa. Helsingin maalaiskunnan "metsälähiöistä" on syntynyt vuosien saatossa kulttuurihistoriallisesti ja kaupunkikuvallisesti arvokas asuinalue. Pähkinärinne kuuluukin Vantaan rakennusperintölistaukseen.

Pähkinäkortteli

SUUNNITTEILLA

Asunto Oy Vantaan Wuorionheikki

  • 6 kerrosta

Ennakkomarkkinointi alkaa loppuvuodesta 2021

Nyt pääset kurkistamaan erilaisiin asuntopohjaluonnoksiin!

Suunnittelemme Pähkinärinteen kulttuurihistorialliseen ympäristöön uusia asuntoja. Haluamme kuulla sinun mielipiteesi: minkälaisia asuntoja toivoisit alueelle valmistuvan?

Kurkkaa erilaisia asuntopohjia ja kerro meille mikä on suosikkisi. Kerro mikä pohjaluonnoksessa on hyvää ja miksi valitsit juuri sen. Käymme läpi kaikki saamamme toiveet ja tarpeet kohteen suunnittelun yhteydessä ja pyrimme huomioimaan niitä mahdollisuuksien mukaan.

Kohde tulee ennakkomarkkinointiin loppuvuodesta 2021.

Tilaa Pähkinäkorttelin uutiskirje. Saat tietoa kohteiden etenemisestä ensimmäisenä. Järjestämme ennen ennakkomarkkinoinnin aloitusta asiakastilaisuuden, johon kutsumme kaikki Pähkinäkorttelin uutiskirjeen tilaajat.


Uusia asuntoja Pähkinäkortteliin

Pähkinäkortteli rakennetaan aivan Lammaslammentien ja Pähkinärinteentien risteyksen viereen. Vanha toimistorakennus puretaan ja alue uudistuu täysin kuitenkin vanhaa kunnioittaen.

Uusia asuntoja suunnitellaan huolella ja asiakkaita kuunnellen. Ensimmäinen RS-talo (E-talo) on suunnitteilla ja tulee ennakkomarkkinointiin syksyllä 2021.

Kaunis, vehreä ja idyllinen miljöö

Pähkinärinne on yksinkertaisesti kaunista aluetta, jossa luonto on aidosti lähellä. Alueen rakentamistapa on väljä, mikä mahdollistaa myös taloja ympäröivän vehreyden.

Pähkinärinteen ytimessä sijaitsee kaunis, varjeltu ja matalavetinen järvi, Lammaslampi, joka on alueen asukkaille tärkeä virkistysalue. Kun Lammaslammen ympäri mennään juosten tai kävellen, kertyy lenkille mittaa 1,5 kilometriä. Kuumina kesäpäivinä lapset polskahtelevat laiturilta lampeen virkistäytymään.

Pähkinärinteessä nautitaan edelleen alkuperäisestä luonnonmaisemasta, jossa on puustoisia ja metsäisiä alueita kallioselänteillä sekä lehtomaista purolaaksoa alavilla kohdilla. Lähivirkistysalueet ja rauhoitettu luonnonsuojelualue tarjoavat asukkaille viherkeitaita, joissa mieli lepää.

Pähkinärinteen asemakaava

Kulttuurihistoriallinen asuinalue

Pähkinärinteen historia alkaa 1960-luvulta: Rakennusliike Otto Wuorio Oy laati arkkitehti Pentti Aholan kanssa asemakaavan, jonka yhtenä lähtökohtana oli korkeatasoisuus. Aholan jälkeen alueen suunnittelua jatkoi Ar-suunnittelu Björkstam-Heino-Kostiainen, jonka suunnittelemat kerrostalot valmistuivat alueelle vuosina 1972–79. Merkittävä osa näistä taloista oli alun perin vakuutusyhtiö Tapiolan rakennuttamia vuokrataloja, jotka muutettiin asunto-osakeyhtiöiksi ja myytiin tontteineen 2000-luvun alussa.

Pähkinärinteessä sijaitsee myös vanha 1970-luvulla rakennettu ostoskeskus, jonka on suunnitellut arkkitehti Erkki Karvinen. Tämä alueen pohjoisempi ostoskeskus kuuluu rakennushistorialliseen arvoluokkaan 3.

Hyvät yhteydet – palvelut lähellä

Pähkinärinteessä palvelut ovat kätevästi käsillä. Monipuolinen K-Supermarket sijaitsee Pähkinärinteen ostoskeskuksessa ja Lammaslammentien laitaan nousevien kerrostalojen yhteyteen rakennetaan Varten toimesta myös uusi Alepa-lähikauppa. Lisäksi Kauppakeskus Myyrmannin palvelut sekä Louhelan juna-asema ovat Pähkinärinteessä vain 3–4 kilometrin etäisyydellä, joka taittuu autoillen tai pyöräillen tuossa tuokiossa.

HSL:llä on suunnitteilla uusi runkolinja 300 Myyrmäki-Helsinki, joka mahdollistaa Pähkinärinteestä nopean reitin myös Helsingin keskustaan. Uuden runkolinjan on arvioitu olevan käytössä syksyllä 2022.

Vantaan Pähkinäkortteli

 

Pähkinänsärkijä 2–6, 01710 Vantaa

Pysy kärryillä seuraamalla meitä somessa.

Varte logo

Malmin kauppatie 8 A, 00700 Helsinki