24.2.2021 Varte Lahti rakentaa 178 asuntoa Ranta-Kartanon alueelle Lahteen

Varte Lahti Oy on sopinut Avain Asunnot ja Lahden vanhusten asuntosäätiö sr:n kanssa 178 asunnon rakentamisesta Lahteen.

Lahden Ranta-Kartanon alueelle rakennetaan uusi monisukupolvinen asuinkortteli. Kohdetta on kehitetty hankesuunnitteluvaiheessa RAKLI-klinikan työpajoissa, joissa on ollut mukana Avain Asuntojen ja Lahden vanhusten asuntosäätiön lisäksi muun muassa Lahden kaupunki ja ARA. Tavoitteena on rakentaa monisukupolvinen kortteli, jossa on erilaisia asumismuotoja ja kaikenikäisiä asukkaita.

”Ranta-Kartanon monisukupolvikortteli on Lahden mittakaavassa kokonsa puolesta merkittävä kohde ja meille paikallisena hankkeena erityisen tärkeä. Kohteen työllistävät vaikutukset ulottuvat pitkälle syksyyn 2022. Hankkeen alkumetrit ovat sujuneet erinomaisessa yhteistyössä rakennuttajien, suunnittelijoiden ja viranomaisten kanssa,” kertoo Varte Lahden toimitusjohtaja Juha Sankari.

Kohteeseen rakennetaan yhteensä 178 asuntoa, joista 74 asuntoa Lahden vanhusten asuntosäätiö sr:lle, 33 Avain Asumisoikeudelle ja 71 asuntoa Avain Vuokra-asunnoille. Avain Asuntojen vuokra- ja asumisoikeusasunnot rakennuttaa Avain Rakennuttaja. Lahden vanhusten asuntosäätiön rakennuttajakonsulttina on H&H Consulting. Kohteen pääurakoitsijana toimii Varte Lahti Oy.

”RAKLIn järjestämällä klinikalla oli suuri merkitys hankkeen tavoitteiden määrittelyssä. Kiitokset sujuvasta yhteistyöstä kuuluvat ARAlle, RAKLIlle, Lahden vanhusten asuntosäätiölle ja muille työpajatyöskentelyyn osallistuneille”, kiittelee toimitusjohtaja Ville Mäenpää Avain Rakennuttajalta.

Ranta-Kartano jatkaa Lahden keskustaa kohti Pikku-Vesijärven rantapuistoa, joten uuden asuinkorttelin sijainti on keskeinen. Asunnot rakennetaan yhteen, koko korttelin kiertävään rakennukseen, jonka keskelle tulee suljettu sisäpiha. Rakennus on kolmen eri toimijan käytössä. Alemmissa kerroksissa rakennuksen ympäri kulkee kaikkien yhtiöiden läpi yhteiskäytävä. Matalamman osuuden päälle rakennetaan korttelin kahteen kulmaan tornit, joissa on kymmenen kerrosta.  Kohteeseen on suunniteltu muun muassa suuri yhteistila yhteiskeittiöllä, kuntoiluhuone, pieni työskentelytila, talopesula ja kaksi yhteiskäyttösaunaa. Maanrakennustyöt tontilla ovat käynnistyneet ja kohteen valmistuminen on marraskuussa 2022.

”Lahden vanhusten asuntosäätiö on jo vuosikymmenten ajan ylläpitänyt Lahdessa ikääntyneille tarkoitettuja vuokrataloja, joissa on laajat yhteistilat, mutta säätiön näkökulmasta on kyse toivotusta uudesta avauksesta, kun yhdessä Avaimen kanssa tehdään yhteisöllisyyteen tähtäävää taloa kaikenikäisille”, iloitsee säätiön toiminnanjohtaja Sanna Mäkinen.

Avain Asunnot ja Lahden vanhusten asuntosäätiö järjestävät virtuaalitapahtuman keskiviikkona 5.5.2021 klo 14 alkaen, jossa kerrotaan yhteisen asuinkorttelin rakentamisesta ja hankkeen etenemisestä. Avain Asunnot ja Lahden vanhusten asuntosäätiö tiedottavat tapahtumasta nettisivuillaan ja sosiaalisen median kanavissa kevään aikana.

 

Lisätietoja:

Varte Lahti Oy, Juha Sankari, toimitusjohtaja, p. 044 355 2795, juha.sankari@varte.fi

Avain Rakennuttaja Oy, Ville Mäenpää, toimitusjohtaja, p. 020 762 4721 ville.maenpaa@avainyhtiot.fi

Lahden vanhusten asuntosäätiö sr, Sanna Mäkinen, toiminnanjohtaja, p. 0400 54 3828, sanna.makinen@lvas.fi

 

Avain Yhtiöt on suomalainen konserni, joka on erikoistunut asuntojen omistamiseen ja asumisen palvelujen tuottamiseen, rakennuttamiseen, rakentamiseen sekä korjausrakentamiseen. Avain Yhtiöiden omistuksessa on yli 9 000 asuntoa ja rakenteilla on yli 1 000 asuntoa. Avain Yhtiöiden tavoitteena on rakennuttaa vuosittain 1 000 uutta asuntoa keskeisille kasvualueille Suomessa. Konsernin vuosittaisten investointien arvo on yli 120 M€. www.avainasunnot.fi

Lahden vanhusten asuntosäätiö sr on Lahdessa toimiva ikäihmisten ja erityisryhmien asuntojen ja palveluiden tarjoaja. Säätiö vuokrauksessa on 1206 kotia. Säätiö toiminnallaan edistää ikääntyneen ihmisen laadukasta ja toimintakykyä tukevaa kotona asumista. www.lvas.fi

Varte-konserni on yli 25 vuotta toiminut suomalainen talonrakennusalan perheyritys, jonka toiminta keskittyy Pääkaupunkiseudulle ja Lahteen. Varte tekee niin asuin- kuin toimitilarakentamista ja on erikoistunut niin uudis- kuin korjausrakentamiseen. Varte -konsernin liikevaihto 30.9.2020 päättyneellä tilikaudella oli 108,9 miljoonaa euroa. www.varte.fi