20.1.2021 Varte rakentaa Järvenpään Lepola IV -alueelle

Varte rakentaa Järvenpään Lepolaan asuntoja

Varte aloitti ensimmäisenä toimijana rakentamisen uudelle Järvenpään Lepola IV – asuinalueelle. Varte toteuttaa Heinähännän ja Väärävarren väliin sijoittuvan korttelin, johon rakennetaan yhteensä 133 asuntoa. Urakoitsijana toimii Varte Lahti Oy, joka käynnisti maarakennustyöt lokakuussa ja ensimmäisen talon perustukset valettiin marraskuun puolivälissä.

”Asuinalue on jatkumoa aikaisempien Lepolan alueiden rakentamiselle ja keskeinen osa Eteläisen Järvenpään kehittymistä. Sijainti Ainolan seisakkeen välittömässä läheisyydessä ja kaunis miljöö tarjoavat ihanteelliset puitteet asumiselle”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Salla Niemelä Järvenpään kaupungilta.

Varten kortteli muodostuu neljästä talosta. A-kruunu toteuttaa kohteista kaksi, jotka ovat kohtuuhintaista ARA-vuokra-asumista. Toinen puolikas on vapaarahoitteista vuokratuotantoa Icecapital Housing Fund V Ky:lle.

”Lepolan alue on merkittävä osa tuotantoamme ja sijoittajayhteistyötämme. Myös yhteistyö Järvenpään kanssa on ollut todella joustavaa, jonka ansiosta hanke saatiin nopeasti liikkeelle”, kiittelee Varten projektipäällikkö Timo Husso.

”Asukkaat arvostavat Lepolan alueen sijaintia hyvien palveluiden ja kulkuyhteyksien äärellä sekä rauhallista miljöötä. Myös tarjoamamme kohtuuhintainen vuokra on yhä tärkeämpi tekijä asunnon valinnassa”, kertoo A-Kruunu Oy:n toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

Lepola IV -alueen kehittämisestä järjestettiin vuonna 2018 tontinluovutus- ja suunnittelukilpailu. Neljä toimijaa vastaa toteutuksesta ja yhteensä alueelle rakentuu noin 600 asuntoa. Alueelle tulee niin omistusasumista kuin myös vuokrakoteja. Alueen koilliskulmaan sijoittuu 18 omakotitonttia, jotka luovutettiin syksyllä yksityisille rakentajille tarjouskilpailuun perustuen.

Lisätietoja
Varte Oy, Timo Husso, projektipäällikkö, timo.husso@varte.fi
Järvenpään kaupunki, Salla Niemelä, projektipäällikkö, salla.niemela@jarvenpaa.fi

Järvenpään kaupunki: Järvenpää on viisas ja väkevästi inhimillinen kaupunki, joka luo syvää yhteyttä vastaamalla kokijansa tarpeisiin ja tunteisiin. Järvenpääläisiä on 44 000. Kaupunki on luonnonläheinen elinkeinoelämän, kulttuurin ja yrittämisen keskus Keski-Uudellamaalla.

ICECAPITAL Housing Fund V Ky on 2019 perustettu kiinteistöpääomarahasto. Rahaston tavoitteellinen kokonaissijoituskapasiteetti on noin 440 miljoonaa euroa. Rahasto sijoittaa varansa vapaarahoitteisiin asuntoihin, jotka sijaitsevat pääkaupunkiseudulla ja muissa kasvukeskuksissa.

A-Kruunu Oy: A-Kruunu on valtion erityistehtäväyhtiö, joka rakennuttaa ja omistaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja Helsingin seudulla ja muilla suurimmilla kaupunkiseuduilla. A-Kruunulla on vuoden 2021 alussa valmiita asuntoja omistuksessaan 1455. Yhtiön tehtävänä on myös edistää puurakentamista, asumisen innovaatioita, kiertotaloutta ja vähähiilisyyttä.