17.12.2020 Varte-konsernin liikevaihto ja tulos kasvoivat

Varte-konserni kasvaa ja kehittyy

Konsernin liikevaihto ja tulos kasvoivat

Perheyhtiö Varten tilikausi päättyi syyskuun lopussa. Tämä tilikausi oli Varte-konsernin emoyhtiön 27. ja tilinpäätös on nyt vahvistettu. Konsernin liikevaihto kasvoi 15,2 % edelliseen tilikauteen nähden ollen noin 109 miljoonaa euroa (94,6). Myös kannattavuus parani selvästi ja konsernin liikevoitto olikin 5,3 miljoonaa euroa (3,0) – liikevoittoprosentti oli 4,9 % (3,2 %). Konsernin omavaraisuusaste pysyi edelleen hyvällä 41,0 %:n tasolla (40,5 %).

Päättyneellä tilikaudella Varte-konsernin liikevaihdosta valtaosa tuli pääkaupunkiseudulta. Tytäryhtiö Varte Lahti Oy urakoi Lahdessa sekä
pääkaupunkiseudun kehyskunnissa.

Muutoksia emoyhtiö Varte Oy:n hallituksessa

Varte Oy:n hallituksen kaksi pitkäaikaisinta jäsentä Ilkka Laine ja Klaus Saarikallio jättävät paikkansa kuluvan vuoden lopussa. Heidän tilalleen hallitukseen on kutsuttu Kilo Invest Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jouni Lehtinen ja SOK:n kiinteistöjohtaja Pasi Suutari. Kohon perheen edustajien lisäksi hallitukseen kuuluu edelleen myös Ovesta Oy:n toimitusjohtaja Pasi Saarinen.

Konsernin hallituksen puheenjohtaja Heikki Koho kommentoi tilannetta ja hallituksen muutoksia seuraavasti:

”Päättynyt tilikausi oli Vartella erinomainen. Emoyhtiö pystyi kasvattamaan liikevaihtoaan ja kannattavuus parani aikaisempaan nähden merkittävästi. Konsernissa on nyt sitoutunut ammattitaitoinen henkilöstö ja hieno määrätietoinen johtamiskulttuuri.

Varte-konsernin tilauskanta on tällä hetkellä noin 270 miljoonaa euroa, mikä on kaikkien aikojen suurin. Kuluvan vuonna 2021 päättyvän tilikauden liikevaihdoksi olemme budjetoineet yli 170 miljoonaa euroa ja tulostason ennustamme kehittyvän entistä paremmaksi.

Olen syvästi kiitollinen Ilkka Laineelle ja Klaus Saarikalliolle heidän erinomaisesta ja sitoutuneesta työstään Varten hallituksessa. Vuodet vierivät ja nyt hallitukseen on kutsuttu uusia henkilöitä jatkamaan hyvää hallitustyöskentelyä.”

Toimintaympäristö

Vallitseva koronakriisi muuttaa Suomen taloutta varmasti pysyvästi ja vaikuttaa selvästi myös rakentamisen määrään, jonka lasku alkoi jo ennen koronaepidemiaa. Isoimmissa kasvukeskuksissa rakennettaneen kuitenkin tästä huolimatta asuntoja ja julkisia rakennuksia eritoten pääkaupunkiseudulla – Varten toiminta-alueella. Sääntely rakentamisen rahoittamisessa tulee lisääntymään ja toimiala tulee mittelemään rahoituksen saatavuudesta.

Varte Oy:n toimitusjohtaja Arto Jokisen yhteenveto:

”Onnistuimme organisaatiomuutoksessa ja sen myötä tehostunut toimintamme
auttoivat meitä muuttuneessa toimintaympäristössä. Urakkatuotannossa onnistuimme ennakoitua paremmin ja luovutimme useita merkittäviä kohteita tilaajille. Samaan aikaan onnistuimme myös saamaan tilalle meille sopivia hankkeita päättyvien rinnalle. Käynnistimme myös omasta asuntokehityksestä merkittäviä projekteja kumppaniemme asuntorahastoille. Uudisasuntotuotannon lisäksi olemme saaneet yhtiöllemme uuden vahvan tukijalan toimitila- ja logistiikkarakentamisesta.


Korjausrakentamisessa valmistuneiden kohteiden osalta onnistuimme myös hienostija käynnistimme uusia hankkeita mm. merkittävän projektinjohtourakan Helsingin Katajanokalla. Tulemme jatkossa vahvistamaan toimitila- ja korjausrakentamista osaavan henkilöstömme voimin.


Asuntojen kuluttajakysyntä pääkaupunkiseudulla on säilynyt hyvänä. Olemmekin käynnistäneet Espoossa useampia omia asuntotuotantokohteita kahden vuoden tauon jälkeen.”

Lisätiedot:

Heikki Koho, Varte Oy ja Varte Lahti Oy, hallituksen puheenjohtaja, heikki.koho@varte.fi, 040 545 6553

Arto Jokinen, Varte Oy, toimitusjohtaja, arto.jokinen@varte.fi, 050 327 4000

Juha Sankari, Varte Lahti Oy, toimitusjohtaja, juha.sankari@varte.fi, 044 355 2795