30.9.2020 Varte rakentaa logistiikkakeskuksen Vantaan Viinikkalaan


Varte ja Aberdeen Standard Investments ovat yhdessä Suomen Pankin kanssa kehittäneet logistiikkarakentamisen kaavan Vantaan Turvalaaksonkujalle, Kehä III:n ja Katriinantien risteykseen. Noin 80 000 m2:n tontille rakentuu lähes 33 000 hm2 kokoinen logistiikkakeskus, jonka käyttäjäksi tulee Barona Varastopalvelut Oy.

Avialogis työnimellä kulkeva hanke rakennetaan noin 80 000 m2:n kokoiselle tontille, jonka esirakentaminen aloitetaan syys-lokakuun aikana 2020. Vantaan kaupunki rakennuttaa ensimmäisessä vaiheessa myös Turvalaaksonkujan uuden linjauksen Kehä III:n tuntumaan.
Logistiikkakeskuksen varsinaiset rakennustyöt käynnistyvät alkuvuodesta 2021 ja valmistuvat kahdessa vaiheessa vuoden 2022 loppuun mennessä. Barona Varastopalvelut Oy:n käyttöön tulevaan rakennukseen rakennetaan noin 31 000 m2 varastotiloja, jonka lisäksi 1 770 m2 toimisto- ja sosiaalitiloja.

“Hankkeen kehitysvaihe on ollut mielenkiintoinen jo kokonsa puolesta, mutta ennen kaikkea keskeisen sijaintinsa vuoksi. Sijainti Kehä III:n laidassa ja aivan lentokentän tuntumassa, on tuonut monipuolisesti mahdollisuuksia rakennuksen käytölle”, kertoo johtaja Mikko Sirviö Varte Oy:stä.
“Laajan tontin pohjaolosuhteet ovat haastavat, mutta sijaintinsa ansiosta panostus maaperään kannattaa tehdä. Aluekehitys ja kaavoitus on sujunut todella hyvässä yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa, josta olemme iloisia. Olemme puolimatkassa, kun edessä on vielä mittava ja haastava rakennustyö”, Sirviö jatkaa.

Aberdeen Asset Management Oy:n Matti Kivilä kertoo hankkeesta: “Avialogiksen hanke on ollut erinomainen esimerkki sijoituksesta, jossa on onnistuttu hankkimaan ainutlaatuinen kiinteistökehitysmahdollisuus ja löydetty pitkäaikainen vuokralainen. Hanke vahvistaa myös ASI:n ennestään vahvaa asemaa Helsinki-Vantaan lentokentän logistiikka-alueella, jossa näemme merkittävää pitkän aikavälin potentiaalia.”

Logistiikkakeskuksen käyttäjäksi tuleva Barona Varastopalvelut liiketoiminnan palvelujohtaja Olli Nieminen kommentoi: “Haluamme laajentaa ja kehittää varastopalvelujamme kasvavan kysynnän mukaisesti ja tämä hanke tarjoaa siihen loistavan mahdollisuuden. Vastuullisena toimijana arvostamme myös hankkeessa huomioituja moderneja ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja, joista myös asiakkaamme ja työntekijämme tulevat hyötymään.”

Lisätietoja:
Matti Kivilä, Aberdeen Asset Management Oy, matti.kivila@aberdeenstandard.com, puh. 040 560 7520
Mikko Sirviö, Varte Oy, mikko.sirvio@varte.fi, puh. 040 723 1885
Olli Nieminen, Barona Varastopalvelut Oy, olli.nieminen@barona.fi, puh. 050 373 3807

Varte- konserni on yli 25 vuotta toiminut perheyritys, jonka toiminta keskittyy Pääkaupunkiseudulle ja Lahteen. Varte tekee niin asuin- kuin toimitilarakentamista ja on erikoistunut niin uudis- kuin korjausrakentamiseen. Varte -konsernin liikevaihto 30.9.2020 päättyvällä tilikaudella on reilut 100 miljoonaa euroa. Varten itse kehittämät ja rakennuttamat hankkeet muodostavat valtaosan vuoden 2020-2021 liikevaihdosta.