27.8.2020 Varte peruskorjaa jugend-kiinteistön Mrec Investment Management Oy:lle

Varte Oy ja Mrec Investment Management Oy ovat sopineet Helsingin Katajanokalla, osoitteessa Ankkurikatu 5, sijaitsevan kulttuurihistoriallisesti arvokkaan makasiinirakennuksen peruskorjauksesta. Purkutyöt ovat käynnistyneet ja uudet tilat valmistuvat vuoden 2021 lopulla.

Vuonna 1907 valmistuneen entisen makasiinirakennuksen on suunnitellut arkkitehti Selim A. Lindqvist ja rakennus on viimeksi ollut toimistokäytössä. Peruskorjauksen myötä rakennukseen valmistuu hotelli- ja asuintiloja, sekä maantasokerroksiin liike- ja päivittäistavarakaupan tiloja.

“Haluamme uudistaa kiinteistön arvostaen sen historiaa ja ominaispiirteitä. Katutasoon raitiovaunupysäkin yhteyteen teemme liiketiloja Katajanokan paljon kaipaamille kaupoille, palveluille ja ravintoloille. Näiden tavoitteena on luoda Katajanokan sydämeen paikka, jossa voi viihtyä ja tavata ystäviä. Liiketilojen ja palveluiden lisäksi taloon tulee korkeatasoinen huoneistohotelli, sekä moderneja täyden palvelun asuntoja. Varte on pitkäjänteisenä ja ammattitaitoisena toimijana meille mieluinen kumppani hankkeessa”, kertoo Tomi Grönlund, Mrec Investment Management Oy:n toimitusjohtaja.

Varten korjausrakentamisesta vastaava Tuomas Juvonen kertoo, että “urakka on meille merkittävä ja kohde on haastava toteuttaa sekä liikenteellisesti, että teknisesti . Käynnissä olevia purkutöitä tehdään vaiheittain ja syksyyn ajoittuva uusittavien vesikattorakenteiden rakentaminen on projektin haastavin vaihe. Projektijohtourakkana toteutettava projekti sitoo merkittävän organisaation, joka meiltä vapautui juuri valmistuneesta vastaavankokoisesta kohteesta. Tavoitteemme on vahvistaa asemaamme pääkaupunkiseudun korjausrakentamisessa ja tämä urakka tukee strategiaamme”.

Lisätietoja:
Tuomas Juvonen, Varte Oy, p. 040 170 2743, tuomas.juvonen@varte.fi
Tomi Grönlund, Mrec Investment Management Oy, p. 050 527 1416, tomi.gronlund@mrecim.fi