18.2.2020 Vuoden Vartelainen 2019, Hannu Laaksonen

Vastaava työnjohtaja Hannu Laaksonen sai Vuoden Vartelainen 2019 tunnustuspalkinnon. Hannu Laaksonen tuli Vartelle neljä vuotta sitten, ja on viihtynyt sopivan kokoisessa perheyrityksessä. ”Vartella kaikki tulevat tutuiksi, konttorilla ei ole kasvotonta porukkaa. Juuri siksi tykkään olla täällä”, kuvailee Vuoden vartelainen 2019 -palkinnon saanut Laaksonen.

Palkintoperusteissa Laaksoa kuvaillaan rakentamisen rautaiseksi ammattilaiseksi, joka johtaa työmaitaan varmaotteisesti. Laaksonen on työhönsä sitoutunut tekijä, joka pyrkii aina löytämään oikean ratkaisun kiperissäkin tilanteissa. Vuonna 2019 Laaksonen toimi vastaavana työnjohtajana Varten Korjaus-rakentamisyksikön toistaiseksi suurimmalla työmaalla Metsäpurontiellä Helsingin Maunulassa.

Rakentamisessa ja varsinkin korjausrakentamisessa voi sattua aina yllätyksiä, eikä Maunulassakaan ole selvitty ilman ongelmatilanteita. Niistä Laaksonen selviää rauhallisella ja harkitsevalla asenteella ja olemalla jämpti talousasioissa. ”Yhteistyö on onnistumisen edellytyksenä. Laskenta ja hankinta tekevät osuutensa ja työmaaporukalle jää sitten käytännön työt, kaiken yhteensovittaminen niin, että pysytään aikataulussa ja kustannuksissa. ”Tärkeässä roolissa on myös työturvallisuudesta huolehtiminen. ”Se on lopulta tärkeintä, että kaikki pääsevät terveenä töihin ja terveenä kotiin”, Laaksonen pohtii. Työpäivät voivat venähtää, mutta perhe huolehtii, että niistä ei tule liian pitkiä. ”Onneksi on lapsia, joita on vietävä harrastuksiin, niin ei voi jäädä roikkumaan työmaalle.”

Mutta joskus ne rakennusprojektitkin loppuvat, vaikka usein pitkiä ovatkin. Työssään Laaksosta motivoi valmiin tuloksen näkeminen. ”Jos ei ihan oman käden jälkeä näe, niin mukana on saanut olla kuitenkin. Se tuntuu hienolta.”