13.2.2020 Vuoden Vartelainen 2019, Pia Gardemeister

 

Kirjanpitäjä Pia Gardemeisterille myönnettiin Vuoden Vartelainen 2019 tunnustuspalkinto.“Olen oikein tyytyväinen nykyisiin työtehtäviini ja Vartella työskentelyyn. Täällä on mukavaa porukkaa ja kotoinen ilmapiiri. Kiitokset työnantajalle saamastani tunnustuksesta sekä mahdollisuudesta kehittää omaa osaamistani ja tehtäväkenttää”, sanoo Vuoden Vartelainen 2019, kirjanpitäjä Pia Gardemeister.

Taloushallinnon ammattilaista Pia Gardemeisteria kiitettiin myöntämisperusteluissa laajasta ammattiosaamisesta, tehokkaasta työskentelytavasta ja siitä, että hän luo käytöksellään positiivista ilmapiiriä työyhteisöönsä. Gardemeister on työskennellyt eri taloushallinnon tehtävissä Vartella pian 10 vuotta. Ennen Vartea hän työskenteli mm. Lemminkäisellä ja tilitoimistossa. Gardemeisterin työhön on kuulunut kirjanpito, maksuliikenteen hoito sekä konsernin kassabudjetointi. Toimenkuva on parhaillaan murroksessa, kun hän on ottanut haltuun mm. uusia talouscontrollerin tehtäviä.

“On hienoa, että olen saanut uusia, monipuolisia työtehtäviä sisäisen laskennan ja erityisesti kassanhallinnan puolelta. On mielenkiintoista tehdä esimerkiksi ennusteita siitä, miten pitkään yrityksen rahat riittävät”, Gardemeister sanoo nauraen.

Gardemeisterin työssä kuun vaihde on kiireisintä aikaa. Kiire tai tarkat aikataulut eivät kuitenkaan stressaa, sillä hän pystyy priorisoimaan tehtäviä hyvin. Myös positiivinen elämänasenne auttaa ilopilleriksi luonnehdittua Piaa silloin kun asiat eivät suju suunnitelmien mukaan. “Välillä töissä on haastavia asioita hoidettavana ja ärsytyskäyrä on korkealla. Saan kuitenkin voimaa onnistumisista ja siitä, että asiat sujuvat hyvin kaikkien vartelaisten kanssa. Meiltä Kouvolan toimipisteessä työskenteleviä on vain neljä, joten on tärkeää, että täällä ilmapiiri on iloinen ja mutkaton. Tykkään puurtaa myös yksin numeroiden ja laskelmien parissa, mutta mukavaa vaihtelua tuo yhteydenpito muissa toimipisteissä työskentelevien vartelaisten kanssa”, Gardemeister sanoo.

Vastapainoa toimistotyölle Gardemeister saa liikunnasta – lajeina sauvakävely, maastopyöräily, hiihto, retkiluistelu ja jumppa. Lisäksi Gardemeister saa hyvän startin työpäiviinsä pyöräilemällä työmatkat ympäri vuoden. “Neljän kilometrin työmatka taittuu pyörällä parhaimmillaan 10 minuutissa. On paljon mukavampi aloittaa työt, kun on ensin herännyt kunnolla ́happihyppelyn ́ avulla. ”

Pia Gardemeister pitää Varten perheomisteisuutta positiivisena asiana. “Yrityksen ilmapiiri on kotoisampi kuin pörssiyrityksessä. Yritysjohto on täällä helpommin lähestyttävissä kuin aiemmassa työpaikassani Lemminkäisellä, joka on pörssissä. Täällä puututaan pienempiin kehittämiskohteisiin helpommin ja yhteistoimintaa on koko yrityksen väen kesken enemmän kuin pörssiyrityksessä”, hän kiittelee.