22.5.2017 Paloheinän palvelutalohanke sai ensimmäisenä Suomessa LEED- sertifikaatin

Varte saneerasi Hoivakodiksi Paloheinän vanhan kirkon vuosina 2015-2016 ja hoivakoti otettiin käyttöön helmikuussa 2016. Nyt Varten KVR- urakkana toteuttama kohde on ensimmäisenä palvelutalona Suomessa on saavuttanut kultatason LEED-sertifikaatin. Luokitusta haettiin kohteen käyttötarkoituksen muutoksen yhteydessä. LEED on kansainvälisesti tunnettu ja hyväksytty sertifiointijärjestelmä, jonka avulla pyritään vähentämään rakentamisen ja kiinteistöjen käytön aikaista ympäristökuormitusta.

Paloheinän hoivakodin parhaita vahvuuksia LEED-arvioinnissa olivat hyvä sijainti ja liikenneyhteydet, vedensäästö tehokkaiden vesikalusteiden ansiosta, hyvä energiatehokkuus sekä terveellisen sisäilmaston varmistaminen rakennus- ja käyttövaiheessa. Rakennuksen lämmitysmuotona on maalämpö, joka mahdollistaa myös lattiaviilennyksen asuinhuoneisiin kesäaikaan. Haasteina LEEDin saavuttamisen kannalta olivat hoivakotikäytön tuomat osittain tiukemmat LEED-vaatimukset kuin esimerkiksi toimistorakennukseen verrattuna.

Hanke toteutettiin yhteistyössä kiinteistökehittäjä Ailecon Oy:n kanssa.

Lisätiedot: http://northernhorizoncapital.cmail20.com/t/ViewEmail/j/005967A2872041FC/ACB3F52AC266BEBFF6A1C87C670A6B9F